Hoppa till sidans innehåll

Om förbundet


Skånes Flygsportförbund är ett distrikt inom Svenska Flygsportförbundet. Vi arbetar med flygsportfrågor på regional nivå d v s  i Skåne län.

I Skåne har vi 41 klubbar med ca 3 000 medlemmar. Vi är uppdelade på 8 grenförbund. Varje grenförbund skall ha representation i distriktets styrelse.

Internationellt

Svenska Flygsportförbundet är anslutet till Fédération Aéronautique Internationale (FAI). FAI arbetar främst med tävling på internationell nivå. FAI bestämmer över de internationella tävlingarna och tävlingsreglerna. FAI:s arbete är uppdelat i tekniska kommissionern. Varje kommission arbetar med en specifik gren eller ämnesområde, till exempel modellflyg, fallskärm eller medicinska frågor. Det är våra grenförbund som är akiva i kommissionerna.

 

Europe Airsport (EAS) är en organisation i vilken de flesta europeiska länder är medlemmar.  Det handlar om att tillvarata flygsportens intressen.  En stor mängd lagar och förordningar utkommer från den europeiska flygadministrationen EASA i Köln. Många av dessa lagar och förordningar är främst anpassade för den tunga kommersiella luftfarten och passar inte alls för allmänflyget eller flygsportsversamheten. Det krävs således ett kraftigt agerande för att ställa till rätta de nya förordningarna  så att de passar “vårt flyg”.

Lars Holmström är Sveriges representant i EAS och är särskilt intresserad av hur transportfrågan skall lösas så att vi får ett system som ökar flygsäkerheten, och som är lätthanterligt till ett lågt pris.

Här länk till ESA

Skånes FSF

Bildad 1966-01-01
SDF-nummer SDF13-47
Postadress Bo Olsson, Murarevägen 8
246 33 Löddeköpinge
Telefon 0708219637
E-post This is a mailto link
E-post dataskydd This is a mailto link
Hemsida https://www.flygsport.nu
PlusGiro 147953-4
Organisationsnummer 802450-2547

 

 

facebook-logo-253x86p följ oss

 

 

Skånes FSF folder att ladda ner:

Försätt folder

 

  

Postadress:
Skånes FSF
Bo Olsson, Murarevägen 8
246 33 Löddeköpinge

Kontakt:
Tel: 0708219637
E-post: This is a mailto link

Se all info